El Consell Comarcal del Baix Camp acull l’exposició “Cuantos recuerdos guarda la memoria?”
Dissabte 19 d’octubre es commemora el Dia Internacional d’Acció per la Despatologització Trans. Des de el SAI del Consell Comarcal del Baix Camp es vol sensibilitzar i fer visible aquesta data. I és per aquest motiu que des del 3 d'octubre i fins el dia 16 d'octubre el hall del Consell Comarcal del Baix Camp acollirà l'exposició "¿Cuantos recuerdos guarda la memoria?".
L' entrada és lliure i gratuïta, de 9 a 14 h de dilluns a divendres.
També, des del dia 17 al 25 d'octubre la mateixa exposició es podrà veure al hall de la sala polivalent de Miami Platja.
La temàtica de l'exposició fotogràfica, a càrrec de Jess Insfrán Pérez, és Liz Paola Cortaza, una dona trans que va sobreviure la dictadura militar d'Alfredo Stroessner al Paraguai, on l'expectativa mitjana de vida per a una dona trans és de 35 anys.
Liz Paola és una de les dones trans més longeves del país. Ella sempre va saber que era diferent a totis. Teixia al pati de l'escola de monges on va assistir a Barrio Obrero (Asunción, Paraguai). Les plomes i els lluentons sempre la van acompanyar en el camí de construir la seva identitat.
Des de la cantonada de Takeda, a San Lorenzo (prop d'Asunción), se la veu des de bon matí, amb el seu mate a la mà, saludant a tot el veïnat. És la diva del barri.
Al Paraguai, les persones trans pateixen múltiples discriminacions i violències, com la manca d'accés al món laboral, la precarietat, l'estigma o el rebuig social d'un context conservador i catòlic.
La fotògrafa i activista feminista Jess Insfrán Pérez ha seguit durant mesos la vida quotidiana de Liz Paola Cortaza, una dona trans que va trobar la manera d'enfrontar i sobreviure la dictadura d'Alfredo Stroessner al Paraguai (1954-1989), convertint-se així en tota una referent.