El programa Joves amb Talent participarà en les primeres jornades sobre “El poder de la regeneració” a Reus
- Reus acollirà les primeres jornades inspiradores sobre regeneració: un pas cap a un model agroalimentari sostenible i saludable.
- El programa Joves amb Talent participarà a la jornada com a exemple de programa innovador en aquest àmbit.
El Centre de Lectura de Reus acollirà un esdeveniment inspirador el pròxim 12 de juliol a la tarda, centrat en l'agricultura regenerativa i el seu paper fonamental en la lluita contra el canvi climàtic. Aquesta iniciativa té com a objectiu donar visibilitat al moviment regeneratiu, promoure el comerç local i concloure amb una degustació de productes locals. L'esdeveniment es retransmetrà en línia, permetent a un públic més ampli participar-hi.
Amb el focus posat en temes com la cultura, la formació, la salut, la sostenibilitat, l'agricultura i l'acció climàtica, aquest esdeveniment busca generar un espai de diàleg i reflexió sobre l'agricultura regenerativa com a solució clau davant els reptes que planteja el canvi climàtic. Les ponències aniran a càrrec de perfils diversos, des de productors locals fins a experts en la matèria i la representació del Consell Comarcal del Baix Camp: Mas de Santa Creu presentarà el seu projecte productiu i de regeneració de finques abandonades del Camp de Tarragona; El Cingle Vermell mostrarà la rellevància de mantenir els oficis tradicionals i com el pastor és un element clau en la gestió forestal i la prevenció d’incendis; en Josep Ramon Sainz de la Maza explicarà les bases sobre l’agricultura regenerativa; i la Montse Carrillo, tècnica de joventut del Consell Comarcal, compartirà l’experiència de l’innovador programa formatiu Joves amb Talent.
L’agricultura regenerativa, una via per a una transició de la producció d’aliments
Estem en un moment on la FAO (Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura) promou l’agricultura regenerativa com a via per a una transició de la producció d’aliments. Aquesta tendència global destaca la necessitat d’aquest canvi productiu i de consum per disposar d’aliments de qualitat, saludables i sostenibles. Les línies Europees estan centrades en la protecció i regeneració dels nostres sòls, per restablir l’equilibri ecosistèmic. La gestió regenerativa dels sòls augmenta la capacitat de retenció d’aigua fins a 230.000 litres per hectàrea i any (US Department of Agriculture), dades realment espectaculars en l’actual situació de sequera que estem vivint. El sector agrari a més a més, és la clau per arribar a una economia climàticament neutra d’emissions, ja que pot capturar CO₂ de l’atmosfera al sòl, sent una estratègia de mitigació per al canvi climàtic.
En aquest context, és crucial donar visibilitat i suport a les entitats i iniciatives que fa anys que fomenten un nou model agroalimentari. Afortunadament, la regió on ens trobem és un epicentre d'aquest moviment regeneratiu, i aquest esdeveniment busca crear espais per compartir experiències reals, constructives i basades en solucions. També per conèixer de quina forma implicar-nos com a ciutadans, ja que el seu impacte és beneficiós per a la salut i el benestar de tots!
Per obtenir més informació i comprar les entrades, visita el següent enllaç.