Comaigua redueix 75 tones d’emissions amb les instal·lacions fotovoltaiques
L'objectiu principal és generar energia verda per a l'autoconsum i apostar per les energies renovables per tal de reduir les emissions.
Comaigua, companyia referent en la gestió del cicle de l'aigua i de serveis mediambientals del Baix Camp, constituïda pel Consell Comarcal del Baix Camp i Sorea, redueix 75,31 tones de CO2 l'any amb les instal·lacions fotovoltaiques situades als terrenys de l'EDAR de Cambrils, a les cobertes de dos edificis dins de l'EDAR de l'Hospitalet de l'Infant i a l'EDAR de La Selva del Camp.
L'objectiu principal és generar energia verda per a l'autoconsum i apostar per les energies renovables per tal de reduir les emissions. Les emissions reduïdes amb aquesta infraestructura equivalen al CO2 que eviten més de 150 arbres mediterranis. I és que, aquestes instal·lacions fotovoltaiques produeixen el 20 % de l'energia necessària per al funcionament de les instal·lacions, un fet destacable que encamina la companyia cap a l'autosuficiència energètica.
L'energia consumida per les tres instal·lacions és d'1.495.499 kWh / any. D'aquesta xifra, la producció energètica de les instal·lacions fotovoltaiques d'autoconsum és de 312.598 kWh / any, amb una potència pic de 195,48 kWp i 177 kW nominals.
Infraestructura fotoltaica a l'EDAR de Cambrils
La darrera infraestructura fotovoltaica que s'ha instal·lat és la de l'Estació Depuradora d'Aigües Residuals de Cambrils, que redueix 46,39 tones de CO2 l'any, amb una generació d'energia de 192.516 kWh / any, el 20,1 % de l'energia necessària per al funcionament de la instal·lació.
Les obres de les tres instal·lacions fotovoltaiques s'han executat durant el segon semestre del 2021 i han finalitzat entre el mes de desembre de 2021 i el febrer de 2022. L'import de les tres instal·lacions fotovoltaiques han representat una inversió de 224.045,21 €, cost assumit íntegrament per l'Agència Catalana de l'Aigua.
La gerent de Comaigua, Tiphaine Anderbouhr, ha destacat la important aposta que està fent la companyia per reduir les emissions de la seva activitat i contribuir al desenvolupament sostenible. Anderbouhr ha afirmat que “el nostre servei va més enllà de la gestió del servei d'aigua al Baix Camp i implementem mesures per millorar la qualitat de vida de la ciutadania”.
La instal·lació fotovoltaica de l'EDAR Hospitalet de l'Infant genera 48.523 kWh / any, fet que representa el 20,4 % de l'energia necessària per al seu funcionament, i redueix 11,69 tones.